Skip to content Skip to footer

Obiective turistice

Turistic

Cascada Moceriş

Este formată din trei trepte, fiecare treaptă cu specificul său. Cea mai înaltă este treapta mijlocie, ea fiind dominată de verdele perfect şi statornic al muschiului crescut pe calcar în contrast cu repeziciunea apei cristaline în cădere.

Vezi mai mult

Turistic

Cheile Nerei

Parcul Național Cheile Nerei – Beuşnița este situat în sud-vestul țării, în sudul Munților Aninei, în județul Caraş-Severin, și cuprinde suprafețe din unitățile administrativ-teritoriale: Anina, Bozovici, Lăpuşnicu Mare, Şopotul Nou, Cărbunari, Sasca Montană, Ciclova Română, Oravița.

Vezi mai mult

Turistic

Tunelele romane

La Tunele – este partea cea mai spectaculoasă a Cheilor Nerei, un traseu pe parcursul căruia se traversează un număr de 7 tunele, unele mai scurte, ca o boltă, iar altele mai lungi, care ajung chiar și la 40 de metri (cum este cazul celui de-al doilea).

Vezi mai mult

Turistic

Cascada Beuşniţa

Cascada Beuşniţa reprezintă un fenomen unic, un adevărat monument al naturii şi un obiectiv de însemnată valoare turistică, geologică si peisagistică. Cascada se află pe râul Bei, în amonte de lacul Ochiul Beiului.

Vezi mai mult

Turistic

Ochiul Bei

Este situat în mijlocul unei frumoase păduri virgine, printre ultimele din Europa, mai exact în Parcul Naţional Cheile Nerei -Beuşniţa, la limita Munţilor Aninei cu Munţii Locvei, un loc unde se aude doar ciripitul păsărelelor şi clipocitul apei. Cu o suprafaţă de mai puţin de 300 mp şi o adâncime de aproape 4 metri.

Vezi mai mult

Turistic

Cascada Bigăr

Cascada Bigăr, monument al naturii, este una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume, ce impresionează prin forma sa. Cascada este formată de un izvor de apă subterană care se scurge pe un perete calcaros, de forma unui con, înalt de aproximativ 7-8 metri, acoperit integral de mușchi.

Vezi mai mult

Turistic

Izvorul Bigăr

Izvorul Bigăr (cunoscut și sub denumirea de Izbucul Bigăr) este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip mixt), situată în județul Caraș-Severin. Rezervația naturală a fost înființată în anul 1982 și declarată arie protejată prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000.

Vezi mai mult

Turistic

Morile de apă de la Rudăria

Aşezate asemenea unei salbe de mărgele de-a lungul cursului apei pe o lungime de 3 km, în sat şi în afara satului, morile valorifică, într-o concepţie hidroenergetică şi constructivă care învederează o mare experienţă şi abilitate “inginerească”, potenţialul energetic modest al râului Rudăria datorat unei diferenţe de nivel nesemnificative.

Vezi mai mult

Turistic

Valea Ducinului

Rezervația Naturală Ducin are o suprafață de 260,7 ha. Se găsește pe teritoriul administrativ al Com. Lăpușnicu Mare, Sat Moceriș. Altitudinea variază între 685m și 770m. Accesul se face pe D.J. 571B de la Com.Bozovici până la intersecția cu drumul auto forestier Ducin, în continuare pe drumul forestier Ducin până în rezervație.

Vezi mai mult

Ultima actualizare: 06:33 | 8.12.2023

Sari la conținut