Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Cascada Moceriş

Cascada Moceriş este situată pe teritoriul comunei Lăpuşnicu Mare, satul Moceriş, din minunata Vale a Almăjului, judeţul Caraş-Severin.

Drumul este accesibil cu maşina, dacă aveţi o maşină de teren. Dar eu vă recomand o plimbare pe jos din satul Moceriş până la cascadă, distanţa fiind de aproximativ 4 km.

Pe valea satului, spre cascadă, drumul este relaxant şi frumos, terenul este domol, apa cristalină a pârâului Moceriş ce brăzdează drumul pe alocuri face ca plimbarea să fie puţin mai antrenantă (cu un minim de efort reuşeşti să ajungi la cascadă fără să te atingi de apă, daca asta îţi doreşti).

În apropierea cascadei dealurile sunt puţin mai adunate, iar de pe drum, uşor, uşor începi să auzi sunetul apei în cădere, după un perete de deal apare cascada, vie, colorată, frumoasă, parcă mai frumoasă decât a fost ultima dată când am văzut-o. Şi-a săpat în ani dumul prin peretele abrupt al dealului creând un loc de basm.

Verdele muşchiului, apa cristalină şi bogată, vegetaţia împletită cu stânca din jurul cascadei creează aici o imagine spectaculoasă, și nu pot să ma uit la cascadă fără ca mintea mea să vadă aici un tărâm al zânelor.

Aşezată la poalele Munţilor Aninei, Cascada Moceriş este formată din trei trepte, fiecare treaptă cu specificul său. Cea mai înaltă este treapta mijlocie, ea fiind dominată de verdele perfect şi statornic al muschiului crescut pe calcar în contrast cu repeziciunea apei cristaline în cădere.

La Cascada Moceriş se poate ajunge din:
Bucureşti, urmând traseul: Bucureşti – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Băile Herculane – Bozovici – Moceriş
Timişoara, urmând traseul: Timişoara – Reşiţa – Bozovici – Moceriş sau Timişoara – Oraviţa – Bozovici – Moceriş
Deva, urmând traseul Deva – Haţeg – Oţelu Roşu – Caransebeş – Bozovici – Moceriş
Dacă ajungeţi la Cascada Moceriş nu ratați Cascada Bigăr aflată la câţiva km.

 

Sursa articolului:
Nicoleta Busa, www.DescoperimRomania.ro

Fotografii: Claudiu VATAU, ValeaAlmăjului.ro

Ultima actualizare: 13:54 | 16.05.2024

Sari la conținut